Recordbedrag aan orders voor Boskalis

0
602

PAPENDRECHT – Boskalis heeft in het eerste kwartaal van 2021 zijn orderportefeuille zien toenemen tot een bedrag van €5,6 miljard, een recordbedrag. De omzet bleef ongeveer gelijk aan de omzet uit dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit een overzicht van de activiteiten uit het eerste kwartaal van dit jaar.

Projecten in uitvoering waren onder meer de Fehmarnbelt tunnel (tussen Denemarken en Duitsland), Romanian Beaches en het omvangrijke project Markermeerdijken uit het nationale Hoogwaterbeschermings-programma, net als diverse andere middelgrote projecten in Nederland.

De orderportefeuille van Dredging & Inland Infra is ten opzichte van eind 2020 licht toegenomen. Het grootste aangenomen project betreft de Oosterweelverbinding in België, met daarbij een aantal haven- en energieprojecten. Na afloop van het kwartaal is de voorlopige gunning ontvangen voor het omvangrijke dijkversterkingswerk Meanderende Maas, dat evenals eerder genoemde werken deel uitmaakt van het Hoogwaterbeschermingsprogramma om Nederland tegen overstromingen te beschermen.

De start van 2021 stond bij Salvage in het teken van enkele uitdagende projecten, waaronder de berging van de VLCC tanker New Diamond, het vlottrekken van de Ever Given in het Suezkanaal en de berging van het stuurloze vrachtschip Eemslift Hendrika voor de kust van Noorwegen.

Boskalis geeft aan er goed voor te staan met een historisch hoge orderportefeuille en een sterke financiële positie. Het jaar 2021 zal in belangrijke mate worden bepaald door het verdere verloop van de COVID-19 pandemie vanwege het opstarten van enkele grote internationale projecten in de tweede helft van dit jaar. Gegeven deze onzekerheden en het projectmatige karakter van een significant deel van de activiteiten is het volgens Boskalis moeilijk om nu al een uitspraak te doen over het jaarresultaat 2021.