Start campagne ‘Let op elkaar op de rotonde’

0
393

PAPENDRECHT – Op woensdag 12 mei was in Papendrecht de start van de campagne ‘Let op elkaar, op de rotonde’. De rotonde aan de Burgemeester Keijzerweg / Veerweg is een complexe rotonde, die vanwege kruisend verkeer tot gevaarlijke situaties kan leiden, soms zelfs met ongelukken tot gevolg. Dat moet anders vinden politie, gemeente Papendrecht en Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden. Dus maak oogcontact én matig je snelheid op de rotonde.

De rotonde vraagt veel van de verkeersgebruikers, legt politieagent Verduin uit. Samen met een collega bekeek hij wat deze rotonde nou zo onveilig maakt. “Automobilisten worden geconfronteerd met een fietspad waar fietsers aan komen van beide kanten. Dat maakt deze rotonde best uniek en dan is er ook nog een zebrapad voor voetgangers. Daarnaast maken de weggebruikers steeds meer snelheid, denk aan elektrische fietsen en de toename van scooters in het verkeer. Kom je bij de rotonde dan moet je echt alle kanten op kijken. Oogcontact maken met andere weggebruikers is daarin belangrijk. En natuurlijk je snelheid aanpassen. Vanuit de politie zijn we blij dat deze campagne is opgezet.”

Om alle weggebruikers hierop te attenderen staan er de komende periode verschillende uitingen in de buurt van de rotonde. Wethouder Kees de Ruijter: “Het is mooi om te zien hoe vanuit een opdracht van studenten een verkeersveiligheidscampagne is ontstaan. Daarvoor wil ik hen op deze plaats graag bedanken. Verkeer is van ons allemaal, dus als gemeente faciliteren we graag in dit soort initiatieven. Zo werken we samen met onze partners aan de verkeersveiligheid in Papendrecht, voor weggebruikers en fietsers.”

Deze campagne is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Papendrecht, Politie, Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), met als doel: maak een punt van nul verkeersslachtoffers.

Foto: gemeente Papendrecht