Enquête voorzieningen honden

0
1782

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht hoort graag de mening van zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters over de voorzieningen voor honden. Denkt men dan aan uitrenterreinen, verboden-voor-honden-terreinen of de bordjes met aanwijzingen voor honden en afvalbakken.Is men tevreden of denkt men dat het anders kan. Laat het de gemeente weten via de enquête. Invullen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Men kan de vragenlijst tot en met dinsdag 18 mei 2021 invullen door hier te klikken. We horen graag Meningen maar reacties op dit bericht via Social Media worden NIET meegenomen in de resultaten van de enquête.

Basisregels honden(bezitters)
In heel Papendrecht geldt: dat honden aangelijnd moeten zijn en degene die de hond uitlaat, de poep opruimt. Er zijn 2 uitzonderingen:
• Op uitrenvelden mag de hond los en hoeft men de poep niet op te ruimen. Het mág wel.
• Op verboden-voor-honden velden (vaak plekken waar kinderen spelen) zijn honden gewoon verboden.
De meeste hondenbezitters lijnen hun hond gelukkig keurig aan en ruimen de poep op. Het zijn die paar uitzonderingen die voor veel ergernis en problemen zorgen. De gemeentelijke BOA’s controleren daarop in uniform of in burgerkleding. Degenen die zich niet aan de regels houden, riskeren een boete van 100 tot 150 euro.
Kijk op www.papendrecht.nl/honden voor de kaart en meer informatie.