Nieuw album Banda Pasion 2.0

0
865

PAPENDRECHT – Na 24 jaar is er dan ´eindelijk´ het derde album van Banda Pasion 2.0. Alfredo Romero en Frank de Boer maken al heel lang samen muziek. In 1979 kwam Frank zingen in de band (Crossfire) van Alfredo.

Na Crossfire (begin jaren 80) gingen de heren hun eigen muzikale weg. Maar vanaf half jaren 80 kwam men toch weer regelmatig samen om liedjes te schrijven en op te nemen. Eerst onder de naam Easy Beats en begin jaren 90 als Banda Pasion. Banda Pasion trad regelmatig op (als band) en nam ook 2 albums op (in 1992 Buscando en 1997 Come Together) met daarop songs in een latin pop stijl (Spaans en Engelstalig). In 1998 verhuisde Alfredo naar de USA en werd het stil rondom Banda Pasion.

Alfredo en Frank kwamen in coronatijd via Facebook weer met elkaar in contact en al heel snel was er weer die connectie in en met de muziek. Dit resulteerde in twee nieuwe singles (Let Me Stay , juli 2020 en Una Lagrima y este Rio, december 2020) die onder de naam Banda Pasion 2.0 uitgebracht werden.

Vanaf september is er hard gewerkt aan een nieuw album (vanuit Texas, USA en Papendrecht, Nederland) dat One Day at a Time gaat heten. One Day at a Time bevat 11 eigen songs (smooth latin pop music). De songs zijn wederom gezongen in het Engels en Spaans op bossa-nova, merenque, asian en r&b beats en gaan over ; de liefde, herinneringen, verlangen naar toen, pandemie-issues, de zoektocht naar het licht, de weg die we afleggen, vrede, balans, berusting en troost

De release van One Day at a Time vindt plaats op 6 juni in een speciale radio-uitzending van Back tot the Roots (op Papendrecht FM/ wereldwijd te beluisteren via www.rtvpapendrecht) tussen 17.00 en 18.00 uur. De uitzending zal ook via de Facebook pagina van Banda Pasion 2.0 live te zien zijn. Met o.a. interviews met Frank en Alfredo en de bekendmaking van de winnaars van de prijsvraag (gesigneerde cd’s).

Meer info over Banda Pasion 2.0 klik hier.