Camera’s tonen verkeersdrukte N3

0
487

DRECHTSTEDEN – Rijkswaterstaat heeft op drie locaties langs de N3 tijdelijk camera’s geplaatst. Via de live beelden kunnen weggebruikers de actuele verkeerssituatie op de N3 bekijken en de route daarop aanpassen. Het is een pilot om tijdens de werkzaamheden de doorstroming op de N3 zoveel mogelijk te bevorderen.

De camera’s staan op drie locaties langs de N3:
– ter hoogte van de aansluiting A15;
– ter hoogte van de Wantijbrug;
– ter hoogte van de wijk Sterrenburg.
De camera’s blijven staan tot het einde van het groot onderhoud N3.

Kijk op www.n3werkzaamheden.nl voor alle actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen. Weggebruikers kunnen hier kijken hoe de situatie op de N3 is en op basis daarvan besluiten om een andere route te rijden. De beelden zijn onscherp gemaakt i.v.m. wetgeving op de privacy. De beelden worden niet opgeslagen en kunnen alleen live worden bekeken. Voor de actuele verkeerssituatie op alle rijkswegen kunnen weggebruikers ook terecht op rwsverkeersinfo.nl.

Groot onderhoud N3
Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat – A16). De eerste helft, van de Merwedestraat tot de A16, inclusief alle op- en afritten is volgens planning afgerond. Er wordt nu gewerkt aan de N3 vanaf de A16 (Laan van Europa) tot de Laan der Verenigde Naties. Deze fase duurt tot 18 juni 2021. Dan start de laatste fase, vanaf de Laan der Verenigde Naties tot de Merwedestraat. Tijdens het werk blijven er drie rijstroken open. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie.

In juni en juli zijn er nog vier (lange) weekendafsluitingen nodig voor het groot onderhoud van de N3 bij Papendrecht. Tijdens deze weekenden is een deel van de N3 bij Papendrecht afgesloten.