Verkeersveiligheidscampagne rij MONO

0
444

PAPENDRECHT – Op dinsdagmiddag 18 mei is de rij MONO campagne onder de aandacht gebracht bij middelbare scholieren in Papendrecht. Het team heeft een prijs uitgereikt aan Sofia Gatsou.

De leerling van middelbare school De Lage Waard had tussen haar eindexamens door nog tijd om de prijs in ontvangst te nemen. Zij had vorig jaar de gouden tip ingediend bij de campagne “Aan in het donker”, namelijk: “Fiets door lichte straten”.

Sinds 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets te appen. Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico’s van bellen of appen in het verkeer. Maar de verleiding om het toch te doen is groot. Scholieren zijn aangesproken door een promotieteam. De actie heeft plaats gevonden langs de openbare weg nabij de scholen. Leerlingen kunnen een quiz invullen over hun eigen aandacht in het verkeer. Ze maken kans op een nieuwe rugtas. In september is er een vervolgactie.

Mono-campagne uitleg
MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als men rijdt, houdt men de aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO. Op initiatief van o.a. ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en provincies is deze grootschalige campagne voor aandacht op de weg ontwikkeld. . Binnen de regio Drechtsteden wordt deze campagne door de inliggende gemeenten gesteund.

Klik voor meer informatie op: www.maakeenpuntvannul.nl.