Welkom terug reizigers!

0
561

REGIO – Nederland is vanaf vandaag weer wat meer open. Ook voor niet-noodzakelijke reizen kunnen reizigers weer gebruikmaken van het openbaar vervoer. Daarom, een warm welkom terug voor alle reizigers.

Het OV raadt samen met het kabinet aan om de spitstijden en drukte zoveel mogelijk te mijden. Spreiden van het aantal reizigers over de dag geeft ruimte.

Het OV kan de versoepelingen van de maatregelen ondersteunen door weer meer reizigers te verwelkomen. De ervaring van drukte is voor veel mensen veranderd door corona. Toch moet er niet vergeten worden dat al vanaf juli 2020 in het OV alle zit- en staanplaatsen bezet mogen worden. Anderhalve meter afstand is nooit haalbaar geweest in het OV, daarom was het OV de eerste sector waar de mondkapjesplicht is ingegaan. Het is belangrijk om reizigers te helpen om drukte te mijden. Plan daarom de reis voor vertrek via qbuzz.nl/dmg en zie hoe druk het in de bus is met onze drukte indicator. Een bus eerder of later kan net dat verschil maken als die een stuk rustiger is.
Let op het volgende:
– Als het even kan, reist men in de daluren.
– Natuurlijk probeert men elkaar de ruimte te geven.
– In de bus of trein, draagt men een mondkapje (tenzij men nog geen 13 jaar is).

Klik op onderstaande links voor een ‘Welkom terug video’ en meer informatie.
https://www.instagram.com/qbuzzdmg/
https://www.facebook.com/QbuzzDMG/videos/496575741390250
https://twitter.com/DMGQbuzz