Nanda van Heteren brengt eerste boek uit

0
774

PAPENDRECHT – Je kent Nanda van Heteren misschien als zwemster van de Papendrechtse zwemvereniging Z.V. De Geul, als mediadocente op het Willem de Zwijger College in Papendrecht of van haar werk in deze regio als freelance journaliste. Sinds vandaag kun je Nanda ook kennen als auteur en voorlezer van haar eerste boek.

‘Beperkt aan de start, succesvol aan de finish – biografie paralympisch zwemkampioene Lisette Teunissen’ gaat over de weg naar goud en het leven met een aangeboren progressieve spierziekte. Lisette heeft hereditaire motorische en sensorische neuropathie, oftewel HMSN type II, waardoor topzwemmen in 2018 niet meer ging.

In de tijd dat Lisette lid was van MNC Dordrecht is zij in 2012 in Londen paralympisch kampioene geworden op de vijftig meter rugslag in de klasse S4 (daar zwom zij op dat moment in vanwege haar aangeboren progressieve spierziekte). Lisette heeft vier wereld- en vier Europese titels, acht wereld- en twaalf Nederlandse records, paralympisch goud en brons en de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op zak.

De paperback, e-book en luisterboek zijn via zwemkroniek.com te verkrijgen.