Papendrecht realiseert honderden nieuwe woningen

0
683

PAPENDRECHT – Papendrecht is op dreef om in de komende jaren een behoorlijke woningopgave te realiseren. In de komende vijf jaar zullen er honderden nieuwe woningen worden gebouwd.In deze verdichtingsopgave bedient Papendrecht verschillende doelgroepen. Zo wordt er binnenkort onder andere gebouwd voor starters, sociale woningbouw en voor doorstromers.

“We willen meer woningen voor verschillende doelgroepen en we willen meer groen”, aldus de wethouder Arno Janssen. “We luisteren naar de inbreng van onze inwoners en onze raadsleden. Samen komen we daardoor tot mooie uitgangspunten en worden er mooie projecten ontwikkeld en opgeleverd. Daar zijn we trots op”.

Afgelopen jaren is Papendrecht al flink getransformeerd. Zo is er een hele nieuwe woonwijk in het Land van Matena bijgekomen. De laatste kavels zijn daar inmiddels verkocht. Maar ook verschillende voorzieningen zijn in Papendrecht vernieuwd, te weten het gemeentehuis, het afvalbrengstation en de gemeentewerf.

Het deel van de Poldermolen waar het politiebureau en de voormalige brandweerkazerne staan, wordt de komende jaren opnieuw ontwikkeld. Hier moeten in de toekomst ca 60 ruime appartementen omgeven door groen. Ook voor het centrum zijn er een aantal bouwplannen in ontwikkeling. Janssen: “Als onderdeel van het versterken van het centrum willen we ook woningbouw mogelijk maken ter hoogte van de PC Hooftlaan 180, Markt 2 en op de Veerpromenade.”

“Op de plek van de voormalige kunstuitleen en het jeugd- en jongerenwerk is er het idee om hier ongeveer 25 appartementen te bouwen voor (jonge) starters. We richten ons voor hen daarbij niet op hele kleine woningen, maar op woningen met een zodanige grootte dat je in ieder geval met z’n tweeën daar prettig kunt wonen. De uitdaging zit vooral in het betaalbaar houden van deze woningen.”

In de commissie Ruimte werden op 19 mei de stedenbouwkundige kaders besproken voor de nieuwbouwplannen aan de Veerpromenade. Op de lege plek naast het gemeentehuis, waar ooit het Van der Kevie pand stond, wil het college een beeldbepalend gebouw laten ontwikkelen. Er worden mogelijk tussen de 25 tot 60 woningen gerealiseerd.

Maar naast deze gemeentelijke initiatieven zijn er ook mooie particuliere initiatieven in ontwikkeling. De VVE van de Sterflat presenteerde bijvoorbeeld gisterenavond een plan waarmee de omgeving een enorme impuls krijgt onder de naam Sterrenpark. Men was onder de indruk van deze plannen.

Ook Woningbouwvereniging Woonkracht10 zit niet stil in Papendrecht. Naast de plannen om Markt 2 om te bouwen naar zorgwoningen, investeren zij ook in nieuwbouw binnen de sociale woninghuur. De wijk Kraaihoek wordt de komende jaren door Woonkracht10 volledig getransformeerd, wat meer woningen oplevert.

Meer informatie over deze projecten vindt men binnenkort terug op onze website: www.papendrecht.nl.