Peter de Liefde in Studio De Witt

0
705

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag 22 mei is de Papendrechtse dichter, kleinkunstenaar, toneelschrijver en columnist Peter de Liefde de hoofdgast in Studio De Witt. Onlangs bracht hij zijn dichtbundel ‘De wereld Licht Verversd’ uit. Op Papendrecht FM presenteert Peter het kleinkunstprogramma Mens Durf te Leven.

De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit, is Esther de Beun. In dit tweede uur ook de actualiteiten van deze week uit de Drechtsteden.

De schrijver/publicist en dichter Kees Klok bracht onlangs zijn literair dagboek 1984-1986 ‘Van chagrijn worden de leukste gezichten lelijk’ uit. Ben Corino praat met Klok over zijn nieuwste boek, dat onder meer gaat over de mislukte scholenfusie, zijn eerste stappen in de wereld van de letteren en het advies dat zijn stadgenoot Kees Buddingh’ hem gaf.

De Stichting Geef het Dordt krijgt spullen om ze een tweede leven te geven. Dordtenaren die in armoede leven kinnen gebruik maken van deze kosteloze voorziening. Het ‘Weesfietsen project’ dat ‘verlaten fietsen’ opknapt en beschikbaar stelt voor de doelgroep van Geef het Dordt is zo’n succes. Maar dit project ondergaat een verandering. Wat deze verandering in gaat houden? Hier vertellen vertegenwoordigers van Geef het Dordt en DaVinci College in de uitzending over.

Op vrijdag 14 mei overleed Wim Anceaux. Anceaux was de voorzitter en drijvende kracht achter de Stichting Herdenking Bombardement Moerdijkbrug 13 mei 1940. In de uitzending van Studio De Witt wordt stilgestaan bij de rol van Wim en zijn bijzondere gedrevenheid om de gebeurtenissen van 13 mei te documenteren en door te vertellen.

Studio De Witt is te beluisteren op Drechtstad FM 95.7 en Papendrecht FM 105.0 en via internetradio op de website van RTV Dordrecht en RTV Papendrecht. Zaterdag van 10.00 uur-12.00 uur. Herhaling op Papendrecht FM op maandag van 10 tot 12 uur.