Programma Dordtse Feesten bekend

0
1032

DORDRECHT – De Energiekade en het Wantijpark staan deze zomer in het teken van de ‘Dordtse Feesten’. Twee locaties en een zomer vol evenementen van juli t/m september 2021. Het programma is inmiddels bekend en er is voor elk wat wils: muziek, dans, film, urban art en meer.De Dordtse Feesten richten zich op evenementen voor jong en oud, van ranjafeesten tot Goud van Oud.

Programma Energiekade
Op 16 juli t/m 1 augustus wordt een ‘watertheater’ gebouwd voor de Energiekade op het Wantij. Op het schip het Zwarte Zwaantje wordt een podium geplaatst met een doorzichtige kap. Vanaf de zitplaats op de trappen of tribunes kijkt men niet alleen naar de favoriete artiest, maar heeft men ook een mooi uitzicht op de rivier en de Stadswerven.

Programma Wantijpark
Van 18 augustus t/m 12 september is het feest in het Wantijpark. Hier wordt met een terras een intieme concertopstelling gebouwd met plaats tot 750 bezoekers. De setting wordt vergelijkbaar met In de Museumtuin van 2020.

Ook alle deelnemende partijen staan te trappelen om na een jaar stilzitten aan de slag te gaan op één van de twee locaties. Zo maakt ook Ars Musica voor het eerst kennis met De Dordtse Feesten: ‘We hebben nog nooit op een buitenlocatie gestaan in Dordrecht en denken dat het spelen op een buitenlocatie in het mooie Wantijpark drempelverlagend is voor kennismaking met een nieuw publiek uit Dordrecht’.

Ook Dordrecht Pride is blij om onderdeel te zijn van de Dordtse Feesten: ‘Met het thema Pride binnen het programma van de Dordtse Feesten wordt een positief signaal afgegeven over de LHBTI-acceptatie in de stad’.

Voor een uitgebreidere omschrijving van het programma kun je hier terecht of op de website of sociale kanalen van de deelnemende partijen.