Run for KiKa Marathon Veluwe

0
933

REGIO – Run for KiKa Marathon voegt een gloednieuwe editie toe aan haar marathonkalender. Op 2 oktober 2021 vindt de allereerste Run for KiKa Marathon Veluwe plaats.

Deelnemers gaan terug naar de natuur en rennen door het landschap die de Veluwe kenmerkt. Dichterbij dan ooit krijgen KiKa-runners de kans om een (halve) marathon te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Het concept van Run for KiKa Marathon is duidelijk. Runners rennen een hele of halve marathon over de prachtige Veluwe. Allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa. “KiKa-runners hebben ontzettend veel impact en dragen met dit sportieve avontuur bij aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker”, vertelt Daphne Dopheide namens de organisatie. Op dit moment geneest 75% van alle
kinderen met kanker. Met Run for KiKa Marathon dragen we bij aan de ambitieuze doelstelling om 95% van de kinderen met kanker te genezen”.

De Veluwe behoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Nederland en is een populaire plek voor diverse doeleinden. Voor de allereerste keer betreedt Run for KiKa Marathon dit bijzondere gebied met als start- en finishlocatie het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Deelnemers lopen door het cultuurhistorisch museum, waarna ze richting een natuurgebied van de Veluwe gaan om de (halve) marathon te voltooien.

Deelname
Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Bij een minimaal sponsorbedrag van € 950,- ontvangt de deelnemer het startbewijs, de nodige begeleiding, een kledingpakket, een welverdiende medaille én natuurlijk een avontuur om nooit te vergeten.

Meer informatie en inschrijven kan via www.runforkikamarathon.nl.