Sterflat krijgt nieuwe woontoren

0
930

PAPENDRECHT – De Sterflat moet hoognodig grondig gerenoveerd worden. De vereniging van eigenaren heeft geen geld om dat te bekostigen en heeft nu het idee geopperd een nieuwe woontoren van 21 verdiepingen naast de bestaande flat te bouwen. Met de opbrengst van dit project zou de renovatie kunnen worden gefinancierd.

In 2011 bleek uit onderzoek dat de galerijen en balkons van de Sterflat aan betonrot lijden. In 2018 werden de galerijen dan ook met stempels gestut. Deze oplossing is natuurlijk tijdelijk.

Projectontwikkelaar Stervast en Stijl Architectuur presenteerden afgelopen week hun plan ‘Sterrenpark’, waarbij uit wordt gegaan van een extra toren van 21 verdiepingen. Voor de flat komt een nieuw raster waar de balkons op een ‘technisch goede manier’ ingehangen kunnen worden.

Ook vergroening is onderdeel van het plan. Er moet een heuvel komen met daar onder een parkeergarage. Een gemeenschappelijke daktuin en groen op de balkons en gevels vormen onderdeel van het plan.

Leden van de raadscommissie reageerden afgelopen week enthousiast op het ‘ontzettend mooie plan’. Wel vroeg een aantal van hen zich af of zo’n hoge woontoren wel past in Papendrecht. Ook waren er vragen over de financiering. Een uitwerking daarvan volgt later.

Bron: AD De Dordtenaar