A15: meer asfalt niet de enige oplossing

0
865

REGIO – De Sliedrechtse wethouder en Drechtstedenbestuurder Ton Spek heeft afgelopen zaterdag in het programma Studio De Witt duidelijk gemaakt dat de verbreding van de A15 naar 2×3 rijbanen niet voldoet om het fileprobleem op te lossen.

De piekmomenten waarop werkverkeer uit de Drechtsteden gelijktijdig de weg op gaat moeten worden aangepakt en dit moet tot ontlasting van de filedrukte leiden. Er wordt ook gewerkt aan de uitbreiding van goede fietspaden en routes, waardoor het aantrekkelijker zal worden om op de fiets naar je werk te gaan.

De totale aanpak, verbreding van de A15, sturing van het werkverkeer in de Drechtsteden en de aanleg van goede fietssnelwegen moet ook leiden tot een schonere lucht voor Papendrecht en Sliedrecht die pal aan de A15 liggen.