GroenLinks en PvdA samen bij verkiezingen

0
491

PAPENDRECHT – De PvdA en GroenLinks in Papendrecht bundelen de krachten. De afdelingen gaan samen de gemeenteraadsverkiezingen in. Met één lijst en één programma willen ze Papendrecht progressiever, socialer en groener maken.

GroenLinks en de PvdA werken al langer samen. Door lokaal een gezamenlijke fractie te vormen denken de twee partijen dat geluid in de gemeenteraad nog beter te kunnen laten horen.

Fractievoorzitter van de PvdA Papendrecht, Derya Karso: “Wij willen dat ook lokaal grote maatschappelijke problemen worden aangepakt: betaalbare huizen, kwetsbare natuur en werk dat loont. GroenLinks was en is ook nu een logische partner voor de PvdA Papendrecht”.

Het tekort aan woningen in Papendrecht is nijpend. Beide partijen strijden voor betaalbare en duurzame woningen. Starters, gezinnen, alleenstaanden: ze vertrekken uit de gemeente of kunnen er niet terecht.

Daarnaast is het bieden van werk en toekomstperspectief dé manier om mensen overeind te houden. Nederland en dus ook Papendrecht telt steeds meer werkende armen. Armoede mag in Papendrecht niet de norm zijn.

Fractievoorzitter van GroenLinks in Papendrecht, René van Engelen: “De gemeente is er voor haar inwoners. Mensen in de knel moeten de gemeente naast zich vinden en niet tegenover zich. De verenigingen en stichtingen mogen dan ook niet verdwijnen door de bezuinigingen. Een duurzame en groene leefomgeving koesteren en doorgeven naar de volgende generaties”.

Mensen kunnen zich tot en met 31 augustus kandideren als raadslid voor deze nieuwe gezamenlijke lijst. Op zaterdagochtend 19 juni organiseren de PvdA en GroenLinks een bijeenkomst voor geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de PvdA Papendrecht en op papendrecht.groenlinks.nl.