Derde golf gaat eindigen

0
1068

REGIO – Het RIVM meldt dinsdag 321 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat is een daling ten opzichte van maandag, en toen ging het al om het laagste aantal besmettingen sinds eind februari. Het zevendaagse
gemiddelde daalt verder naar 502.

Vooral aan het zevendaagse gemiddelde is te zien dat er sprake is van een dalende lijn. De dagcijfers fluctueren nog af en toe; zo werden er vrijdag nog 626 nieuwe besmettingen gemeld. In het zevendaagse gemiddelde is al sinds 9 mei een afname te zien. Toen was het zevendaagse gemiddelde nog 943.

De besmettingscijfers lijken overigens aan het begin van de week lager te liggen dan op bijvoorbeeld vrijdag: mensen zouden zich in het weekend minder laten testen.

De aflopen 24 uur zijn wel twee nieuwe sterfgevallen gemeld in de regio, dat zijn er minder dan maandag. Toen sprak het RIVM over vijf sterfgevallen. De nieuw gemelde coronadoden komen beiden uit Rotterdam. Verder meldt het RIVM zeven nieuwe ziekenhuisopnames.

RIVM-epidemioloog Susan van de Hof spreekt van goed nieuws. Ze laat de NOS weten dat het volgens haar in alle regio’s de goede kant op gaat, maar er zijn wel onderlinge verschillen. Zo zijn de cijfers in Brabant-Noord, Rotterdam Rijnmond en Twente hoger dan in de meeste noordelijke provincies. Verder is het aantal positieve tests op 100.000 inwoners in vergelijking met andere Europese landen nog altijd relatief hoog, ziet ze. “We staan in de top-5.”

Voor de regiocijfers klik hier.

Bron: Mediapartner Rijnmond