Meer natuur in Zuid-Holland

0
518

REGIO – De druk op de natuur wordt steeds groter. Door corona is het drukker geworden in natuurgebieden en groen moet plaats maken voor infrastructuur en de uitstoot van stikstof is heel hoog. Het gaat slechter met de insecten en weidevogels.

In Zuid-Holland vindt men het minste groen per inwoner en het landschap wordt het minst gewaardeerd. Er zijn veel zorgen rondom de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Het is belangrijk om gebieden met elkaar te verbinden zodat vogels, planten en dieren zich kunnen verspreiden. Ook geeft het de mensen meer ruimte om zich te bewegen in de buitenlucht.

De provincie Zuid-Holland wil van 8% beschermde natuur naar 10% beschermde natuur toegroeien. Utrecht heeft bijvoorbeeld ruim 20% beschermde natuur, Zuid-Holland loopt flink achter.

Mensen uit Zuid-Holland worden opgeroepen om hun stem te laten horen voor een duurzame aanpak voor een gezondere provincie met meer groen.

Klik hier om naar de webpagina te gaan van het Zuid-Hollands landschap en mee te doen.

Foto: Hans Hulswit