Fietswebinar op 2 juni aanstaande

0
936

REGIO – Univé en Veilig Verkeer Nederland (VVN) houden een FietWebinar op 2 juni van 19:00 uur tot 19:45.
Fietsen blijft balanceren omdat de fiets nu eenmaal een balansvoertuig is. Helaas steeg het aantal dodelijke fietsongelukken in 2020 naar 229.

Ondanks de lockdown en rustigere wegen is dit het hoogste aantal verongelukte fietsers in 25 jaar. Van dit aantal reed een derde op een e-bike, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Doel van dit FietsWebinar is het delen van kennis en inzichten om te kunnen bijdragen aan het bevorderen van veilig fietsen en het verlagen van het aantal fietsongevallen in Nederland. Net als in 2019 was ook afgelopen jaar de helft van het aantal verkeersdoden 60+. De meeste slachtoffers in 2020 waren fietsers (229). Dit waren er 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Daarmee werd in 2020 het hoogste aantal fietsslachtoffers in 25 jaar bereikt. 74 personen, verongelukte op een e-bike. In 2019 overleden 65 e-bikers door een verkeersongeval.

Het FietsWebinar geeft antwoord op de volgende vragen:
– hoeveel wij in Nederland jaarlijks fietsen
– het gegeven of fietsen veiliger is dan autorijden of lopen
– de voornaamste oorzaken van fietsongevallen
– hoe we veilig kunnen fietsen en de kans op een fietsongeval verkleinen

Mensen die benieuwd zijn naar de antwoorden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het FietsWebinar Univé-VVN op 2 juni. Een ambulancebroeder, een politieman, een jurist delen hun ervaringen. Dit alles wordt omlijst met een verkeersquiz, gepresenteerd door Veilig Verkeer Nederland.