Muziektheater Hollands Diep

0
593

DORDRECHT – Hollands Diep heeft in samenwerking met de Gemeente Dordrecht, ondanks de coronamaatregelen een voorstelling kunnen maken in het teken van 800 jaar stadsrechten.In de periode van dinsdag 8 juni 2021 tot en met 9 oktober 2021 wordt de voorstelling ROADSHOW 800 dertig keer opgevoerd op verschillende plekken in de wijken van Dordrecht.

ROADSHOW 800 brengt een liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Leuven, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Er werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven.

ROADSHOW 800 is een voorstelling die niet op de ‘standaard’ podia te zien zal zijn, maar in de wijken van Dordrecht, in de haarvaten van de samenleving. De voorstelling wordt opgevoerd in inloophuizen, verzorgingstehuizen, onderwijsinstellingen, parken en speeltuinen en openbare plekken.

In latere speelperioden staan optredens gepland in onder andere de Bibliotheek AanZet, bij de LETS ruilwinkel, Speelotheek Pip & Zo, Wijkgemeente Sterrenburg Ontmoetingskerk en zelfs een optreden in de Penitentiaire inrichting, staat op de planning.

Meer informatie over de ROADSHOW 800 en de complete speellijst is hier te vinden.