Rijkswaterstaat weekendafsluiting A16

0
736

REGIO – Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 juni 22.00 uur tot maandag 14 juni 05.00 uur werkzaamheden uit op de A16, tussen Terbregseplein en Rotterdam Kralingen. Het werk bestaat uit onderhoud en aanbrengen van asfalt en het vervangen van voegen. Weggebruikers moeten rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Afsluitingen
De A16 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en Rotterdam Kralingen, in de richting van Dordrecht. Verder zijn afgesloten: A16 afrit 26 Rotterdam-Kralingen en A16 toerit 27 Rotterdam Prins Alexander. In tegengestelde richting blijft de A16 gewoon toegankelijk voor weggebruikers.

Omleidingen
Vanuit Hoek van Holland
Verkeer vanuit Hoek van Holland op de A20 richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid. Verkeer op de A20 richting Gouda kan gewoon doorrijden.

Vanuit Den Haag
Verkeer vanaf de A4 kan via de A20 doorrijden naar Gouda. Of wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid richting knooppunt Ridderkerk.

Vanuit Gouda
Verkeer vanuit Gouda richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt omgeleid via knooppunt Kethelplein, richting knooppunt Benelux en de A15.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Gevaarlijke stoffen
Vervoer van gevaarlijke stoffen dat niet door de Beneluxtunnel mag (cat. C), wordt omgeleid via de A20/A12/A27.

Hulp- en nooddiensten
Tijdens de weekendafsluiting hebben hulpdiensten geen doorgang door het werkvak in verband met het rijbaanbreed asfalteren.

Inhoud werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het vervangen en aanbrengen van asfalt en het vervangen van de voegen. Een deel van de werkzaamheden is onderdeel van de aanleg van de A16 Rotterdam, tussen knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Met deze weekendafsluiting worden de werkzaamheden gecombineerd.

Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina geplande werkzaamheden.

Corona
Uiteraard werken de aannemers met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, door te letten op hygiëne, het bewaren van onderlinge afstand en door zo veel mogelijk apart te reizen.