Cadeautje voor jonge mantelzorgers

0
707

PAPENDRECHT – Jonge mantelzorgers, een groep die voor veel mensen onzichtbaar is. Jonge mantelzorgers zijn kinderen/ jongeren tot ongeveer 24 jaar die thuis opgroeien met bijvoorbeeld een broer, zus of ouder met een beperking, ziekte, psychische aandoening en/of verslaving.

Deze groep is groot, ongeveer een kwart van de jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Deze kinderen/jongeren missen door hun extra (zorg)taken soms de aandacht en zorg voor zichzelf. En daarom zet Sterk Papendrecht hen, tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, even in het zonnetje met een cadeautje.

De Week van de Jonge Mantelzorger, die van 1 tot 7 juni 2021 plaatsvindt, heeft dit jaar als thema ‘Niet te missen!’ Tijdens deze week is er aandacht voor de impact van mantelzorg in het persoonlijke leven van kinderen/jongeren. Sterk Papendrecht haakt hierbij aan om te laten zien dat ze er voor jonge mantelzorgers zijn door met hen mee denken wat kan helpen in hun situatie of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast geeft Sterk Papendrecht alle ingeschreven jonge mantelzorgers een leuke verrassing om van de huiskamer een echte bioscoop te maken!

Hoe melden jonge mantelzorgers zich hiervoor aan? Door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl (met goedkeuring van ouders als ze jonger zijn dan 18 jaar). Ze worden dan ingeschreven bij Sterk Papendrecht en worden op de hoogte gehouden van leuke activiteiten en nieuwtjes. De actie met het cadeautje loopt tot en met 30 juni 2021.