‘De geheimen van Amerika’

0
568

DORDRECHT – Anne van Amerongen, Amerikanist & sopraan en Maurice Lammerts van Bueren, piano geven een concert in de Trinitatiskapel in Dordrecht op 3 juli om 16.00 uur en 19.30 uur. Ze brengen muziek van onder andere Weill, Heggie, Bernstein, Copland & Ives.

Een concert waarmee men wordt meegenomen in de mysterieuze wereld van Amerikaanse geheime diensten en verhoren. Historische gebeurtenissen en politieke stromingen houden nog steeds de Amerikaanse samenleving in een wurggreep. ‘De geheimen van Amerika’: Vietnam, de Koude Oorlog, ongelijkheid. Details over Bernsteins FBI-verhoor en de bijzondere anti-Nazi propaganda, in het grootste geheim geschreven door Weill in opdracht van de Amerikaanse overheid.

Anne van Amerongen en Maurice Lammerts van Bueren delen hun passie voor American Art Song. Maurice heeft zich als liedbegeleider gespecialiseerd in het Amerikaanse repertoire. Anne is niet alleen sopraan, maar ook Amerikanist. Door deze achtergrond is het duo in staat de liederen van onder andere Ives, Eisler, Copland, Corigliano en Heggie in hun historisch-politieke context te presenteren.

Klik HIER voor kaarten.