Minipupillen VV Papendrecht

0
1058

PAPENDRECHT – Voetbalvereniging Papendrecht begon het seizoen bij de allerjongsten met 9 jongens. De spelers van 4 tot en met 6 jaar worden getraind en begeleid door Rob en Kylie. Er kwamen steeds meer
minipupillen proeftrainen bij en in de meeste gevallen leidde dat tot een inschrijving.

Daardoor werd de ploeg zo groot dat in de persoon van Idris een derde begeleider aan JO7 is toegevoegd.

Trainingen
De groep is tijdens de trainingen in drieën gedeeld waardoor de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. De begeleiders trainen gericht en op een leuke manier om de kinderen zo de basis van het voetballen te leren. Dit wordt gedaan door pass- en trapoefeningen, door verschillende partijvormen uit te leggen en te laten uitvoeren en nog veel meer. VV Papendrecht heeft speciaal voor de spelers onder 7 een eigen veld aangelegd, het Cees van Swietenveld. Doordat de club nu ongeveer 20 minipupillen heeft, kunnen ze niet meer allemaal tegelijkertijd op dat veld trainen. Een deel van de groep traint nu op een ander veld zodat er ruimte genoeg is voor iedereen.

Activiteiten
Vanwege de coronacrisis is er helaas geen competitievoetbal en daarom probeert men de jeugdvoetballers zoveel mogelijk aan te bieden. Zo werden en worden speciale evenementen en thematrainingen gehouden zoals eieren zoeken met Pasen en een Oranjefestijn rond Koningsdag. Tevens worden onderlinge wedstrijden georganiseerd maar uiteraard hoopt men er weer op om wedstrijden tegen andere verenigingen te kunnen spelen.

Proeftrainen
VV Papendrecht kent dus een flinke groei bij de mini’s, maar er is nog steeds ruimte genoeg voor nieuwe kinderen, zowel jongens als meisjes. Voor de meisjes geldt dat ze zo lang mogelijk bij de jongens blijven voetballen. Op latere leeftijd kunnen ze doorstromen naar een meidenelftal in de Meidenvoetbalacademie. Wil men graag komen voetballen maar twijfelt men nog een beetje, kom dan eens proeftrainen. Men kan twee keer gratis meedoen zonder verplichtingen. Voor meer informatie: jeugd@vvpapendrecht.nl.