Vrijwilligers en cliënten ’s Heeren Loo

0
647

REGIO – ’s Heeren Loo biedt al 130 jaar in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om 17.000 medewerkers die zorgen voor 14.000 cliënten.

’s Heeren Loo heeft ook vestigingen in Dordrecht. 2021 is het ‘Jaar van de Vrijwilliger’. Daarnaast is 3 juni Wereldfietsdag. Binnen ’s Heeren Loo zijn er veel vrijwilligers die de cliënten met een verstandelijke beperking een mooie dag geven met een rolstoelfiets. Op de locaties zijn  heel veel vrijwilligers actief: Er zijn vrijwilligers die meegaan naar de kerk of gewoon gezellig op bezoek komen. Door de jaren heen zijn vrijwilligers en cliënten echte maatjes geworden.

Een grote groep vrijwilligers gaat regelmatig met de cliënten op pad. De cliënten die gebruik maken van de rolstoelfiets hebben allemaal een ernstige meervoudige beperking (EMB).
Door de coronabeperkingen wordt er al een jaar niet gefietst. Er zijn echter volop plannen om, als iedereen is gevaccineerd, weer te gaan fietsen. De vrijwilligers hebben er veel zin in. De bewoners zijn inmiddels allemaal gevaccineerd, als de vrijwilligers dat ook zijn (hopelijk in juli) kan alles weer opgestart worden.

Vrijwilligersorganisaties en partners hebben de handen ineengeslagen, om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet, en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen. Meer informatie staat op https://www.nov.nl/

Voor meer informatie, kijk op: www.sheerenloo.nl