Bart van Nunen naar marathon Japan

0
574

PAPENDRECHT – Bart van Nunen, de atleet die zijn carrière bij AV Passaat begon en die nog steeds lid is van die atletiekvereniging, is door de atletiekbond aangewezen voor de Olympische marathon in het Japanse Sapporo. Als één van de Nederlandse atleten die aan de limiet hebben voldaan, maakt hij deel uit van het Olympisch team.

De olympische marathon voor mannen vindt tijdens de Spelen plaats op 8 augustus in Sapporo Odori park in Japan.

Bart van Nunen begon als 9-jarige met atletiek en hij trainde jarenlang in allerlei atletiekonderdelen. Na een wedstrijd in Papendrecht kwam hij in contact met trainer Addy Ruiter die ook zijn trainer werd. Na vele wedstrijden en successen traint hij nu al jaren op Nationaal Sportcentrum Papendal. En nu heeft hij zich dus gekwalificeerd als olympisch atleet voor de marathon in Japan.

Het Papendrechtse AV Passaat wenst Bart van Nunen alle succes toe en zal zijn race op 8 augustus aandachtig volgen.

Bron en foto: NOS / bartvannunen.nl