Natte uitreiking van cijferlijsten

0
683

PAPENDRECHT – Dat de cijferlijsten uitreiking ondanks corona een feestelijk tintje zou krijgen, hadden de geslaagde mavo-kandidaten van de Lage Waard wel verwacht. Het waterballet waar ze op getrakteerd werden, kwam echter als een totale verrassing. Veel docenten, die zich vaak net zo energiek hadden ingezet als de leerlingen (en soms misschien zelfs nog wel meer), hadden zich gewapend met supersoakers. Geen leerling was veilig.

Zelfs degenen die zich in de auto’s van hun meegenietende ouders hadden verschanst, werden door open raampjes op een flinke waterstoot vergast. Muziek schalde over de parkeerplaats, die omgetoverd was in een tropisch paradijs. Cijferlijsten werden in ontvangst genomen en trots met elkaar vergeleken. De kleurige en smakelijke cupcakes vonden eveneens gretig aftrek. Voor zestig mavo-eindexamenkandidaten zit het er nu op. Drie leerlingen hebben helaas nog niet voldoende punten gescoord en zullen bij de herkansingen alsnog alles op alles moeten zetten.

Ook op de locatie havo/vwo verzamelden alle geslaagden zich om op het schoolplein een bruisend feestje te vieren. De ontlading na de spanning van de afgelopen weken was groot. Niet iedereen was vol vertrouwen het examen ingegaan en een goede uitslag werd dan met nog meer blijdschap ontvangen. Door de spreiding over meerdere tijdvakken is nog niet van alle eindexamenleerlingen bekend of ze dit jaar met het felbegeerde papiertje de school kunnen verlaten. De 97 havo- en 48 vwo-kandidaten die wel al alles met goed gevolg hebben afgerond, konden onder het genot van een hapje en een drankje terugkijken op opnieuw een gedenkwaardig jaar.