‘Run for Kika’

0
765

REGIO – Ga samen met familie, vrienden en collega’s de uitdaging aan van 20 t/m 30 juni tijdens Run for KiKa Summer Fun. De harde realiteit is dat nog altijd 25% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest.

Juist in deze tijd kan men hét verschil maken door 25 km te rennen tijdens Run for KiKa Summer Fun en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Run for KiKa Summer Fun is voor iedereen, Men bepaalt zelf op welke manier en met wie men de 25 km rent. Loop bijvoorbeeld samen met het gezin in totaal 25 km of ren individueel 25 km.

Sinds de oprichting van KiKa steeg het genezingspercentage van kinderen met kanker met ruim 5%. Concreet betekent dit dat er jaarlijks meer dan 25 kinderen extra genezen. Dat zijn 25 kinderen die weer een toekomst hebben, 25 gezinnen die samen blijven en 25 klaslokalen waar geen lege stoel staat.

Een voorbeeld daarvan is Silvijn. Op 5 januari 2021 werd bij Silvijn retinoblastoom geconstateerd, dit is een zeldzame vorm van netvlieskanker. Na een succesvolle oog verwijderende operatie eerder dit jaar gaat het nu goed met Silvijn, maar hij moet voorlopig nog wel voor controle terug blijven komen.

Marissa, de moeder van Silvijn, heeft eerder dit jaar meegedaan aan Run for KiKa, omdat ze het belangrijk vindt dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. “KiKa is in mijn ogen erg belangrijk, omdat er juist ook onderzoeken gefinancierd worden naar zeldzame kinderkanker zoals Retinoblastoom, dat maar bij 12 kinderen per jaar voorkomt.” Lees het volledige verhaal over Silvijn op www.runforkika.nl/silvijn

Deelname is gratis!
Kom in actie voor kinderen zoals Silvijn en daag vrienden, familie en collega’s uit om samen de uitdaging aan te gaan tijdens Run for KiKa Summer Fun. Men kan zich nu gratis in via www.runforkika.nl en bijdragen aan de financiering voor onderzoek.