Starterslening

0
1205

DORDRECHT – De starterslening is al zes keer verstrekt. Starters op de woningmarkt kunnen de lening al vanaf 1 januari 2021 aanvragen. Op vrijdag 11 juni 2021 kreeg de eerste huizenkoper met een starterslening een felicitatiebloemetje van wethouder Wonen Marco Stam.Met een starterslening kunnen starters in Dordrecht gemakkelijker een huis kopen. De startersleningen was voor mevrouw Van der Aar het laatste zetje om de gewenste woning te kunnen kopen. Wethouder Wonen, Marco Stam: “We zijn als gemeente blij dat we mensen hier echt mee kunnen helpen”.

Overbruggen
De starterslening helpt met het overbruggen van het aankoopbedrag en de maximale hypotheek van een woning. Sinds januari zijn er 15 aanvragen in behandeling genomen door het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) die de starterslening verstrekt. Hiervan zijn zes leningen tot nu toe verstrekt. Voor de 15 aanvragen is nu ongeveer de helft van de beschikbare middelen (totaal 1 miljoen euro) uitgeleend of gereserveerd. Aanvragen kan dus nog steeds.

Een starterslening komt bovenop de normale lening (de hypotheek). Aanvragers kunnen een starterslening krijgen tot maximaal 20% van de aankoopsom (max. € 250.000), met een maximum leenbedrag van
€ 50.000,-. De gemeente biedt de starterslening aan via het SVN.

Voorwaarden
Om een starterslening te kunnen krijgen, moet een aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.dordrecht.nl/starterslening. Daar staat meer informatie en kunnen geïnteresseerden een aanvraag doen. Een starterslening is pas aan te vragen als de koper een (voorlopige) koopovereenkomst heeft gesloten, onder voorbehoud van financiering.

Meer informatie
Geïnteresseerden met vragen kunnen contact opnemen met het subsidiebureau via telefoonnummer 14 078 of via een formulier op de informatiepagina op de website.