147 nieuwe coronabesmettingen in regio

0
530

REGIO – Het RIVM meldt zaterdag 147 nieuwe besmettingen in de regio. Vrijdag ging het nog om 211 gevallen, donderdag waren dat er 182 en woensdag 226. In het weekend liggen de cijfers altijd iets lager dan in de rest van de week.

Dit komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd iets hoger dan in de rest van de week.
Het zevendaagse gemiddelde is verder gedaald naar 176. Ook het gemiddeld aantal overlijdensgevallen is gedaald en ligt op 0,7. Dat was dinsdag 1,0 per dag, woensdag tot en met vrijdag op 0,9.

Er is zaterdag niemand overleden aan de gevolgen van het virus. In het afgelopen 24 uur is één regiogenoot opgenomen in het ziekenhuis.

De gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Krimpen aan den IJssel, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Westvoorne melden nul besmettingen. In Rotterdam zijn donderdag de meeste nieuwe besmettingen gemeld: 70.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 1265 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 136 minder dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1502 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 38 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Bij het RIVM werd 1 overleden covid-patiënt gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 5 doden per dag, tegen 9 doden per dag een week eerder.

In de ziekenhuizen nam de bezetting verder af. Er liggen nu 672 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 729), van wie 269 op de IC (gisteren: 281), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voor een overzicht van de cijfers, klik hier.

Bron: Mediapartner Rijnmond