Nationale Voetbaldag bij VV Papendrecht

0
485

PAPENDRECHT – Zaterdag 12 juni was door de KNVB uitgeroepen tot de allereerste Nationale Voetbaldag. Het was de dag waarop het amateurvoetbal centraal stond en was bedoeld om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs als ontmoetingsplek voor iedereen. De nationale voetbalbond vierde de Nationale Voetbaldag met ruim 500 clubs waaronder VV Papendrecht. De hele dag vonden op het Slobbengors leuke activiteiten plaats voor jong en oud, leden en niet-leden. Men kon zelf kiezen wat hij of zij graag wilde doen.

Op het minipupillenveld waren een pannakooi en een buikschuifbaan neergezet en kon gesjoeld worden met de voetbal. Op het veld daarachter kon gemeten worden hoe hard het schot was en ook was er voetbal bowlen. Op veld 3 waren allerlei voetbalspelletjes zoals voet-honkbal, 4 tegen 4 en flessenvoetbal. Op de lat van een doel stonden flessen water die eraf geschoten moesten te worden. Na afloop was er voor de liefhebbers nog een ijsje.