Speciale stalling e-bikes aan BK-weg

0
1058

PAPENDRECHT – Papendrecht is een van de eerste gemeenten die als proef een speciale stalling voor elektrische fietsen krijgt. De e-bikestalling komt aan de Burgemeester Keijzerweg.

De provincie Zuid-Holland plaatst de e-bikestalling in samenwerking met 10 gemeenten, waaronder Alphen aan den Rijn, Rijswijk en dus ook Papendrecht. De stalling in Alphen aan den Rijn staat er al, de rest wordt binnenkort geplaatst.

De e-bike kan veilig gestald worden: de rekken kunnen niet gekraakt worden en ze kunnen met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart, geopend en vergrendeld worden. De innovatieve fietsenstalling wekt zijn eigen energie op door middel van de zonnepanelen die op het dak liggen, zodat de gestalde e-bike gratis opgeladen wordt.

Als de proef slaagt, zullen ook elders e-bikestallingen verrijzen.

Foto: provincie Zuid-Holland