Stoepkrijtactie

0
859

PAPENDRECHT – Leerlingen uit Papendrecht protesteren met stoepkrijtactie tegen bezuiniging op de bieb.

Door heel Papendrecht verscheen de leus ‘Red jouw bieb’ in felle kleuren op de schoolpleinen van basisscholen. Leerlingen leefden zich op 8, 9 en 10 juni uit met stoepkrijt om te protesteren tegen de voorgenomen bezuiniging op het subsidiebudget van de Bibliotheek AanZet Papendrecht.

De bibliotheek riep de hulp in van alle twaalf basisscholen in Papendrecht om het belang van een goede samenwerking tussen de bieb en het onderwijs te benadrukken. Hoewel de bibliotheek erkentelijk is dat de voorgenomen bezuiniging lager uitvalt dan initieel het plan was, kan zij nog steeds niet bijdragen aan leesbevordering en het tegengaan van laaggeletterdheid wanneer deze bezuinigingen doorgaan. Samen met het onderwijs wil de bieb zich sterk maken voor een positief leesklimaat in Papendrecht.

Stoepkrijtactie
Daarom sloeg de bieb de handen ineen met de basisscholen van Papendrecht tijdens de grote stoepkrijtactie. Elke school schreef met stoepkrijt ‘Red jouw bieb’ op het schoolplein en sommige scholen verbonden ook een leuke les over de bibliotheek aan de actie.

Jongste spreker
Daarnaast is er een blanco vlaggetjesslinger langs de scholen gegaan waarop alle kinderen mochten tekenen of schrijven om de bezuiniging tegen te gaan. Leerling Milou (12) van basisschool de Viermaster overhandigde namens de basisscholen in Papendrecht de vlaggetjes aan de gemeenteraad. Pieter-Jan den Dekker, voorzitter van de commissie ABZ, nam de vlaggetjes in ontvangst. Volgens de gemeente was Milou waarschijnlijk een van de jongste insprekers ooit in Papendrecht.