Drechtsteden stoppen met inkomenstoets jeugdhulp

0
493

DRECHTSTEDEN – De gemeenten in de Drechtsteden stoppen vandaag (woensdag 15 juni) met het hanteren van een inkomenstoets bij ouders die jeugdhulp voor hun kind(eren) aanvragen. Directe aanleiding is een vonnis van de Centrale Raad van Beroep, de hoogste bestuursrechter in Nederland, in een zaak die tegen de gemeente Zwijndrecht was aangespannen.

Tot nu toe was Dordrecht de enige gemeente in de regio die de inkomenstoets niet gebruikte. De Dordtse partij Beter voor Dordt was hier steeds fel tegen.

De beslissing te stoppen met de inkomenstoets geldt niet alleen voor nieuwe, maar ook voor al lopende aanvragen.

In de hele regio zijn er ongeveer 10 gezinnen die in het verleden een afwijzing hebben gekregen als gevolg van de inkomenstoets. Zij hadden een pgb (persoonsgebonden budget) aangevraagd om zelf de nodige hulp te organiseren.

Het is op dit moment niet bekend of er ook in Papendrecht gezinnen zijn die dit betreft.