Duurzaamheid belangrijk bij werk aan N3

0
521

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Duurzaamheid is een belangrijke factor bij de werkzaamheden aan de N3. Dit vertelde omgevingsmanager Shirley van den Bos van Boskalis tijdens een persmoment langs de N3, vlakbij de oprit naar de A16.

Duurzaamheid kan in kleine dingen zitten. Zo zijn de nieuwe borden langs de N3 allemaal vervaardigd van bamboe. Ook de belijning is meer duurzaam. In plaats van een doorgetrokken streep, wordt er nu gewerkt met een ‘doorgetrokken streep’ die bestaat uit meerdere parallel lopende strepen. Dit bespaart verf.

Van het weggesloopte asfalt is een groot deel hergebruikt. Dit betekent dat er 2500 vrachtwagens minder nodig waren voor transport.

Komend weekend wordt het werkvak in de N3 verplaatst naar het gedeelte tussen de afslag naar het ziekenhuis en de Merwedestraat. Het gaat hierbij om route richting Papendrecht.

Bij deze laatste fase van het werk aan de N3 hoort ook het groot onderhoud ter hoogte van Papendrecht. Hiervoor zijn vier (lange) weekendafsluitingen nodig tussen de aansluiting A15 en de Merwedestraat. Deze zijn tussen eind juni en juli. Het groot onderhoud aan de viaducten en de weg bij Papendrecht is gepland in de weekenden, zodat het verkeer doordeweeks kan blijven doorrijden. In de aanloop naar deze weekenden zijn er ook telkens een aantal nachtafsluitingen gepland voor voorbereidende werkzaamheden.

Omwonenden in Papendrecht zullen daarbij helaas wel overlast ondervinden. Er moet bijvoorbeeld asfalt worden opgebroken. De werkzaamheden worden in het weekend (en dus ook ’s nachts) uitgevoerd omdat dit gedeelte van de N3 geen vluchtstrook heeft zodat het verkeer niet langs het werk kan worden geleid.

Omgevingsmanager Michael Blatter van Rijkswaterstaat vertelde dat het werk aan de N3 onderdeel is van een groot project, dat ook de aansluiting op de A16 (vorig jaar gereed gekomen) en op de A15 (komt in het najaar gereed) en bovendien de verbreding van de A15 tot Sliedrecht omvat.

Na voltooiing moet de N3 er (met tussentijds onderhoud) weer zo’n 20 jaar tegen kunnen.

Voor meer informatie, zie www.N3werkzaamheden.nl

Foto: Hans Hulswit