Duchenne40-2 op zaterdag 26 juni

0
926

PAPENDRECHT – Al meer dan 25 jaar zetten leden van voetbalvereniging Papendrecht zich in voor mensen die lijden aan de ziekte van Duchenne. Onder meer de kleinzoon van wijlen erevoorzitter Ad Matena, Robin Matena, heeft deze ongeneeslijke spierziekte.

Vorig jaar heeft de club een eerste poging gedaan om met elkaar Duchenne letterlijk de wereld uit te trappen. Alhoewel de behandeling nog steeds verbetert, zijn we er nog niet in geslaagd om Duchenne definitief te verslaan. Daarom staat op 26 juni de tweede editie van De Duchenne40 op het programma.

Op die zaterdagmiddag gaat een team van VV Papendrecht de gezonde (nou ja…) spieren inzetten om ervoor te zorgen dat jongens met Duchenne ook de kans krijgen om tenminste 40 jaar oud te worden. Rond 1 uur ’s middagsr wordt vanaf sportpark Slobbengors vertrokken voor een rondje fietsen (elektrisch, tandem, driewieler, alles mag) van 40 km door de Alblasserwaard. Onderweg is er uiteraard weer alle ruimte voor een hapje en een drankje voor wie dat wil. Een aantal Duchenne-jongeren van de ‘Bende van Duchenne’ maakt een rondje van een goed uur om daarna terug te keren op het Rood-Zwarte Plein.

Uiteraard hopen de organisatoren op zoveel mogelijk deelnemers en sponsors. Kijk hiervoor op de webpagina van de ‘Bende van Duchenne 2’: https://www.deduchenne40.nl/bende-van-duchenne-2

Het staat iedereen natuurlijk vrij om het eigen netwerk aan te boren op zoek naar deelnemers en/of sponsors. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We doen het tenslotte voor de jongens!

Foto: Kiki Smit