Frank de Boer in Studio De Witt

0
841

DORDRECHT/PAPENDRECHT – De hoofdgast die Ben Corino zaterdag 19 juni ontvangt in de eerste twee uur van zijn radioprogramma Studio De Witt is Sibrand de Grauw, mede-auteur van ABCDordt, een boek over Dordtse woorden, uitdrukkingen en dialect. Marieke van Leeuwen is de Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit.

In dat tweede uur ook aandacht voor de actualiteiten uit de Drechtsteden:
-Veteraan: iedereen heeft wel een beeld bij dit woord zegt brigadegeneraal Paul Hoefsloot, directeur-bestuurder Nederlands Veteraneninstituut in het voorwoord van het fotoboek “Veteranen” van de Schiedamse fotograaf Paul de Graaff. Met 218 foto portretten van veteranen en achtergrondverhalen met ervaringen van de uitgezonden militaire veteranen geeft hij hun een gezicht. Ook veteranen uit de Drechtsteden. Waarom hij besloot om dit fotodocument te maken? Daarover gaat het gesprek met De Graaf. Later op de dag zal hij elders aan veteranen het eerste exemplaar overhandigen.
-De Papendrechtse muzikant Frank de Boer en Alfredo Romero (U.S.A) van Banda Pasion 2.0 beleefden de afgelopen week de release van hun cd One Day At A Time. Frank de Boer vertelt over hun nieuwe cd.
-Anne Rietveld-Gruiters is er met nieuws over de gestolen mini Bob-Cat op het erf van de afgebrande woning van haar ouders, het oud-verloskundigen echtpaar Gruiters.
-De Dordtse Blues-muzikant Rob Hendriks komt in de uitzending vertellen over de release van zijn nieuwste cd-album.
-Leefwerf De Biesbosch komt aan de orde een interview met de bestuursleden en Elio Barone over ambtelijke belemmeringen die er zijn om toch in aanmerking te komen voor de subsidie van de provincie.

Studio De Witt is iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren op Papendrecht FM. Het programma wordt herhaald op maandag van 10:00 tot 12:00 uur.