PvdA stelt vragen over inkomenstoets

0
902

PAPENDRECHT – Nu de gemeenten in de Drechtsteden gestopt zijn met het hanteren van een inkomenstoets bij ouders die jeugdhulp voor hun kind(eren) aanvragen, heeft de fractie van de PvdA bij monde van Derya Yildiz-Karso hierover een paar vragen gesteld aan het college van B&W.

De PvdA wil weten hoeveel ouders in 2020 een inkomenstoets hebben geweigerd waardoor zij zorg en ondersteuning zijn misgelopen. Ook vraagt de fractie wat de gevolgen zijn voor lopende en eerder afgewezen beschikkingen voor jeugdigen in Papendrecht en om hoeveel gevallen het nu gaat. Tot slot informeert de PvdA naar de financiële gevolgen van het besluit om de inkomenstoets stop te zetten.

Directe aanleiding van het opschorten van de inkomenstoets was een vonnis van de Centrale Raad van Beroep, de hoogste bestuursrechter in Nederland, in een zaak die tegen de gemeente Zwijndrecht was aangespannen.

Tot nu toe was Dordrecht de enige gemeente in de regio die de inkomenstoets niet gebruikte.