PAB vindt 25 meter zonneweide genoeg

0
1041

PAPENDRECHT – Het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) vindt dat een zonneweide van 250 meter diep langs de Betuwelijn teveel is. Het maximum is 25 meter, zo zegt de partij tegen het college van B&W.

Aanleiding is de Regionale Energiestrategie (RES), waarover de gemeenteraad op 1 juli moet besluiten. Het PAB en D66 willen hierover samen een voorstel doen.

In de RES worden per regio afspraken gemaakt om het landelijke klimaatakkoord uit te voeren. Het stuk waarover de Papendrechtse politiek zich buigt, gaat over de bijdrage van alle Drechtsteden-gemeenten.

Het was bekend dat er plannen zijn om de Betuwelijn te ‘behangen’ met zonnepanelen en deze ook aan te leggen tot 25 meter ten noorden van de spoorlijn. Maar een eventuele afstand van 250 meter is veel partijen, waaronder ook het PAB, te gortig.

Volgens raadslid Peter Stremler moet Papendrecht zuinig zijn op het kleine stukje groen ruimte dat er in de gemeente is. “Papendrecht hoort tot de twintig dichtst bebouwde gemeenten van Nederland. Het stuk tussen de A15 en het Alblasserbos is een postzegelstukje waar nog een laatste stukje natuur is. Om dat stukje grotendeels vol te leggen met zonnepanelen is geen goed idee.”

Bron: de Klaroen