Gratis watersporten voor kinderen

0
1030

DORDRECHT – Van 29 juni t/m 1 juli is er gratis watersporten voor kinderen in Dordrecht. Het watersportseizoen is begonnen en Optimist on Tour is weer onderweg door heel Nederland.

Van 29 juni t/m 1 juli meert dé rondreizende watersportactiviteit van Nederland aan in Dordrecht, aan het Wantij naast bioscoop Kinepolis. Kinderen met minimaal zwemdiploma A en t/m 12 jaar, kunnen twee dagen lang naar hartenlust gratis kanovaren, suppen of zeilen. Daarnaast kunnen ze als echte waterprofessors proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium.

Samenwerking
Optimist on Tour Dordrecht is een initiatief van de gemeente Dordrecht, Dordtsport en het Watersportverbond. Op dinsdag t/m donderdag doen zestien klassen (groep 5 t/m 8) van verschillende scholen uit de buurt mee aan het twee uur durende programma van Optimist on Tour.

Voorafgaand aan Optimist on Tour krijgen de basisschoolkinderen een (online) spreekbeurt in de klas. Tijdens deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat men aan moet als men het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water en leren zij over watersporten en werken in een team.

Van 29 juni t/m 1 juli gaan deze kinderen naar het Wantij in Dordrecht, naast bioscoop Kinepolis, om de theorie in praktijk te brengen. Daar krijgen zij les van instructeurs van het Watersportverbond in zeilen, suppen en kanovaren!

Bezoek wethouder sport en directeur Watersportverbond
Op dinsdag 29 juni om 10.00 uur bezoeken de Wethouder Sport Marco Stam en directeur van het Watersportverbond Arno van Gerven Optimist on Tour om een kijkje te nemen en verdere samenwerking voor de toekomst te bespreken.

Na schooltijd inschrijving voor iedereen
Na schooltijd, op dinsdag t/m donderdag van 15.00 uur tot 18.00 uur, kunnen kinderen zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kosteloos inschrijven voor Optimist on Tour. Om zeker te zijn van een plek kan dat het beste via optimistontour.nl, maar aanmelden op locatie kan ook. Eerst krijgen kinderen een theorieles op de kant, om vervolgens zelf aan het roer te zitten van een Optimist, in een kano of op een SUP. Een uur lang plezier op het water is gegarandeerd.

Professor in het Waterlab
In Dordrecht gaat het straks over meer dan alleen watersporten. In het waterlaboratorium op de wal veranderen de kinderen in heuse professoren met witte jassen en veiligheidsbrillen om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuivert men water zodat men het kan drinken? Ook leren ze hoe waterstof wordt gemaakt.

Optimist on Tour en corona
Optimist on Tour Dordrecht wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. Kijk hier voor het coronaprotocol die wij hanteren.