Grote Prijs van Dordt BANDS

0
823

Dordrecht – De inschrijving van ambitieuze bands en muzikanten voor de Grote Prijs van Dordt BANDS is geopend. De inschrijving blijft de gehele zomer, tot en met dinsdag 14 september geopend. De bandcompetitie vindt plaats in oktober en november 2021.

De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en het bieden van een podium.
Vorig jaar is de competitie helaas door Corona geannuleerd. Met alle positieve ontwikkelingen zijn we er vrijwel zeker van dat we in het najaar weer een reguliere competitie kunnen houden.

Kickoffdag
Nieuw in de competitie is een gezamenlijke kickoffdag. Tijdens deze dag worden alle geselecteerden in de Popcentrale uitgenodigd voor fotoshoots, biografie en rider-checks en workshops. Zo gaan alle deelnemers nog beter voorbereid de competitie in.

Overige competities
Ook voor rappers heeft de Popcentrale dit jaar weer een competitie lopen: de inschrijvingen voor het tweede seizoen van The Next Gem, in samenwerking met R-Newt, zijn geopend tot donderdag 2 september 2021.

Inschrijfcriteria bands
• De meerderheid van de band woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.
• De band kan 20 minuten aan eigen werk spelen.
• Er wordt op het podium live gespeeld.
• De band heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar.

Prijzenpakket
De bands maken kans op een podiumplek op Wantijpop 2022, studiotijd, artistcoaching, gratis repetitiesessies en een promopakket.

Inschrijving
Ambitieuze muzikanten kunnen zich tot 14 september 2021, 14:00 uur inschrijven voor de categorie BANDS: klik hier.