Coronageld naar Papendrechtse sportverenigingen

0
524

PAPENDRECHT – Het Rijk heeft incidentele middelen ter beschikking gesteld om de samenleving weer op te starten. Met de heropening van de sport voor de jeugd, heeft het college besloten een deel van dit extra geld beschikbaar te stellen voor de sportverenigingen in Papendrecht.

Sportverenigingen zijn de afgelopen tijd financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Ook in Papendrecht zijn competities vroegtijdig beëindigd en clubhuizen gesloten. De clubs worden nu door deze extra gemeentelijke bijdrage te hulp geschoten zodat zij de jeugd, maar ook de volwassen sporters goed kunnen opvangen en de unieke Papendrechtse infrastructuur behouden blijft. Met die bedoeling dat sportverenigingen blijven voortbestaan.

Wethouder Pieter Paans: “Op de sportvereniging komen veel mensen samen. Niet alleen om te sporten, maar juist ook om elkaar te ontmoeten. Met deze bijdrage worden de sportverenigingen nu extra ondersteund. Ze zijn het afgelopen jaar veel inkomsten uit bijvoorbeeld kantineomzet misgelopen.”

“We hebben de sportverenigingen aangeschreven of zij voor 1 juli kunnen aangeven hoeveel leden zij hadden per 1 mei jl.. Per lid ontvangen zij een bedrag. De clubs beschikken niet over grote reserves en er wordt juist nu extra inspanning gevraagd van hen. Elke euro is er weer een. Uiteraard houden we nauw contact met de verenigingen om te zien wat ze verder nodig hebben.”

Op de foto: Pieter Paans