Thijs wint de Nextechprijs

0
547

PAPENDRECHT – Voor het tweede schooljaar op rij heeft een leerling van het Willem de Zwijger College in Papendrecht de Nextech profielwerkstukwedstrijd gewonnen. Deze keer is Thijs van den Ing uit havo 5 door de jury gekozen als één van de winnaars van de studiebeurs van € 8400. Thijs zal deze studiebeurs gaan gebruiken voor zijn studie Chemie aan de Hogeschool Avans in Breda. 

Het profielwerkstuk van Thijs gaat over een zelf ontworpen waterzuiveringapparaat, waarbij gebruik gemaakt wordt van zeoliet (een speciale zoutsoort). Hij heeft in het bètalab van de school aangetoond dat het zeoliet in staat is om bepaalde deeltjes uit kraanwater te verwijderen, zodat het water schoner wordt. Vervolgens heeft hij experts geraadpleegd en een ontwerpschets gemaakt. Zeker gezien de grote uitstoot van schadelijke stoffen in de regio Dordrecht is dit een veelbelovend ontwerp. Wellicht dat het ontwerp van Thijs, genaamd Z-SCREENER, in de toekomst voor ons allen beschikbaar zal zijn!

Op de foto Thijs van den Ing met zijn begeleider Laurens van den Broek, docent Scheikunde, NaSk en Science