‘Bende van Duchenne’ in actie!

0
850

PAPENDRECHT – Op zaterdag 26 juni werd door een grote groep fietsers en rolstoelers De Duchenne40 gereden. De Papendrechtse groep, met de geuzennaam ‘Bende van Duchenne’, bestond uit een groot aantal leden van VV Papendrecht, jongens met de spierziekte van Duchenne, hun ouders en vele anderen die het goede doel een warm hart toedragen.

Net voor 13:00 uur werd het in VV Papendrecht-shirts gehulde peloton fietsers door de rolstoelers uitgeleide gedaan voor de 40 km lange tocht door de Alblasserwaard. De weergoden waren de deelnemers goed gezind want op een klein buitje in de laatste kilometers na, was het prima fietsweer. Na de eerste 20 km was de eerste stop waar ijssalon Gebo Gelato Papendrecht de verhitte fietsers op een welverdiende ijsco trakteerde. Weer 10 km later werd de inwendige mens belangeloos verwend door de medewerkers van restaurant De Krom in Oud-Alblas. De laatste kilometers werden daardoor moeiteloos weggetrapt.

Iedereen kwam ruim op tijd over de finish om de rolstoelers met een erehaag binnen te halen. Deze 7 helden en hun begeleiders hadden een eigen ronde van 11 km achter de wielen. De mooie tocht en het na lange tijd hartelijke weerzien zorgden voor voldoende stof om onder het genot van een hapje en een klein drankje uitgebreid na te praten. De muzikale omlijsting van De Jantjes was daarbij de kers op de taart. De Bende van Duchenne trapte ruim € 8000 bij elkaar voor de stichting Duchenne Parent Project. De landelijke actie De Duchenne40 bracht meer dan een ton op.

Op 30 oktober organiseert Voetbalvereniging Papendrecht het volgende Duchenne-evenement met optredens van de Daredevils, De Donuts en Feest DJ John.