Beter milieu begint bij jezelf op de Willem

0
657

PAPENDRECHT – De leerlingen van het tussenjaar Fast Forward van het Willem de Zwijger College kwamen op donderdag 24 juni in actie voor een bijzonder project: My Climate Action. Dit is een initiatief van Wilde Ganzen en Stichting Global Exploration (SGE): ze stellen jongeren in staat om in actie te komen voor een groenere wereld.

Docente Linda Dielessen, die ook met de SGE-reizen meeging, zegt: ‘Aangezien een beter milieu toch echt bij jezelf begint, hebben we de leerlingen op school het klimaatspel laten spelen, zodat ze meer inzicht in de problematiek kregen. Vervolgens hebben ze een route bedacht, die veel rommel zou kunnen opleveren: van school naar de dichtstbijzijnde supermarkt, de Jumbo èn in en rond het Vondelpark.’

Daarna zijn ze, gewapend met hesjes, knijpstokken en handschoenen (beschikbaar gesteld door de gemeente) de wijk ingetrokken om hun steentje aan MCA bij te dragen. Menig voorbijganger en buurtbewoner gaf de leerlingen een complimentje voor hun zwoegen.

In het verleden reisden leerlingen van de Willem met SGE naar China, Peru en Tanzania. Zij haalden sponsorgeld op voor hun culturele uitwisseling en steunden tevens een project ter plaatse.
In de toekomst wordt dit goede voorbeeld van de Fast Forwardleerlingen mogelijk opgevolgd door een gesponsord project. Met dit geld kunnen er, in overleg met de SGE- landen, duurzame projecten opgezet worden, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een school in Tanzania, zodat er ‘s avonds bij licht huiswerk gemaakt kan worden.

Maar….dankzij de inzet van deze Fast Forwardleerlingen ziet Papendrecht er weer even wat mooier uit.