D66 wil fonds voor isoleren woningen

0
496

PAPENDRECHT – De D66-fractie heeft een motie ingediend in de gemeenteraad waarin men pleit voor het opzetten van een fonds uit de Eneco-gelden, ten behoeve van het isoleren van woningen. De bedoeling is dat huiseigenaren vanuit dat fonds een goedkope lening kunnen krijgen, waarmee zij hun woning kunnen isoleren. Met de besparing die dit op de energierekening geeft, kan vervolgens de lening in 15 jaar worden terugbetaald.

De D66-fractie wil deze zaak nu gemeentelijk regelen, om ook huishoudens die energiemaatregelen niet uit eigen middelen kunnen betalen, te laten meeprofiteren van energiebesparende maatregelen aan hun huis. Het Rijk biedt hiervoor nog geen goede mogelijkheden.

De motie zal bij behandeling van de Transitie warmte in de gemeenteraad van 1 juli worden ingediend.