Egelopvang Papendrecht

0
908

PAPENDRECHT – Als beginnend administratief vrijwilliger leer ik de Egelopvang Papendrecht van binnenuit kennen. De Egelopvang Papendrecht zorgt ervoor dat egels die gewond of zwak zijn, worden opgevangen. Wanneer de egels helemaal opgeknapt zijn, worden ze weer vrijgelaten in de natuur.

De administratie bestaat uit het verwerken van de gegevens van de binnengebrachte egels in een database. Deze gegevens worden aangeleverd door de dierenambulance en verder aangevuld door de Egelopvang. Op deze manier draag ik een steentje bij aan het geheel.

Dankbaar werk, omdat de egels zo kwetsbaar zijn en ze een bedreigde diersoort zijn. Wanneer men een egel vindt die gewond is of verzwakt, kan men het beste contact opnemen met de Egelopvang. De Egelopvang kan vragen stellen en beoordelen of de egel moet worden opgehaald door de dierenambulance.

Wanneer de dierenambulance met de egels bij de opvang komt, worden ze goed nagekeken en levert de dierenambulance formulieren in waarop staat waar de egel is gevonden en wat er met hem of haar aan de hand is. Bij de Egelopvang wordt er met een professioneel oog beoordeeld wat de medische status is van het beestje. Doel is om zoveel mogelijk egels te redden, maar dit lukt helaas niet altijd.

Sinds kort is er een egeltuin op het terrein van de Egelopvang Papendrecht bijgekomen. Een fraaie tuin, de egels hebben een huisje, voer en planten in een zwarte ton. De egels kunnen weer wennen aan een verblijf in de buitenlucht. Van hieruit worden de egels vrijgelaten zodra ze weer goed op gewicht en verder gezond zijn. Daarna worden ze indien mogelijk teruggebracht naar de plek waar ze ooit gevonden zijn.

Het is een voorrecht om hier vrijwilligerswerk te mogen doen. Het team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers en betaalde krachten die zich bekommeren om het gezamenlijke doel, namelijk het welzijn van de egels!

Voor meer informatie klik hier.