Cultuurmenu Buiten in Papendrecht

0
726

PAPENDRECHT – 2180 kinderen uit Papendrecht doen komende weken mee aan Cultuurmenu Buiten. Een cadeau aan scholen als afsluiting van het schoolseizoen. De gratis creatieve workshops buiten op het schoolplein worden aangeboden vanuit Cultuurmenu Papendrecht en de naschoolse Kunstcarrousel.

Op vrijdag 2 juli krijgen 100 kinderen van groep 1 t/m 7 van OBS De Leilinde een workshop muziek, theater of dans en de wethouders Cultuur (Corine Verver) en Onderwijs (Kees de Ruijter) openen deze feestelijke dag. 11 scholen doen mee. Dit schooljaar hebben de leerlingen minder activiteiten gedaan op school dan normaal. Nu er weer meer mogelijk is, worden de twee projecten samengebracht om het schooljaar met elkaar af te sluiten. In totaal doen er elf scholen mee met Cultuurmenu Buiten van 22 juni t/m 14 juli. De deelnemende scholen zijn Prins Floris School (2 locaties), Augustinusschool, OBS De Viermaster, ‘t Kofschip, OBS De Leilinde, IKC De Wielen, kindcentrum Prins Constantijn, kindcentrum Anne Frank, OBS De Knotwilg en SBO De Kameleon.

Cultuurmenu Papendrecht is voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in Papendrecht de online plek voor actueel aanbod binnen cultuureducatie. Het is een website waarop culturele activiteiten onder schooltijd staan van culture organisaties in Papendrecht. De activiteiten sluiten aan bij binnenschoolse thema’s. Het werkt met een schema waarin twee jaarlijks de disciplines Theater, Dans, Beeldend, Kunst & Technologie en Muziek aan bod komen. Het is naast vast aanbod ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk. De culturele partners van Cultuurmenu Papendrecht zijn Jeugdtheaterschool Papendrecht, Bibliotheek AanZet, muziekvereniging Excelsior en Theater de Willem en tijdens Cultuurmenu Buiten verzorgt ToBe cultuurcentrum ook workshops dans.

Deze workshops worden mogelijk gemaakt door de Cultuurmakelaar Papendrecht. De Cultuurmakelaar wordt door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen.