Versoepelingen Back to the Rivers

0
935

DORDRECHT – Met ‘Back to the Rivers’, een alternatieve editie van het Big Rivers-festival, wil stichting Big Rivers een festival bieden met ‘doorgangsgarantie’ in coronatijd. Een evenement dat met andere woorden ‘corona- proof’ kan plaatsvinden.

Met de spectaculaire versoepelingen zoals de regering die recent bekend maakte, heeft de organisatie kunnen besluiten gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden, namelijk: afschaffen van de 1,5 meter afstand door inzet van testen en vaccinatiebewijzen, via de CoronaCheck-app.

De organisatoren van het festival zijn zich bewust, dat met de beslissing om uitsluitend toegang te verlenen met de CoronaCheck-app of met de papieren versie hiervan, niet iedereen tevreden kan worden gesteld.
Liselotte Gatzen, festivaldirecteur reageert: “We hebben er lang over gepraat en alles gewikt en gewogen. Het was ook een moeilijke keuze; uiteindelijk zullen er ook mensen zijn die zich niet willen laten testen en daardoor Back to the Rivers niet kunnen bezoeken.

Met de bekendmaking dat er een teststraat is geopend in het FC Dordrecht-stadion, waar bezoekers zich gratis kunnen laten testen voorafgaand aan een bezoek aan het festival, heeft men de knoop doorgehakt. Men streeft ernaar de sfeer van Big Rivers te benaderen: lekker met een drankje in de festivalbeker genieten van wat er zich op het podium afspeelt. Het publiek vraagt hier ook om.

Het publiek wil vrijheid. Ze willen de zomer gaan vieren. De vrijheid weer voelen. Met deze beslissing komt men veel dichter bij de Big Rivers-beleving. Er wordt gedacht dat veel mensen het ervoor over hebben om zich te laten testen als ze nog niet volledig gevaccineerd zijn. Zeker nu dit gratis en erg makkelijk is.

Festival Back to the Rivers met medewerking van onder meer Typhoon, DeWolff en Eefje de Visser vindt plaats van 16 tot en met 18 juli aan de Energiekade in het watertheater van de Dordtse Feesten.
Voor meer informatie en tickets: www.backtotherivers.nl en www.dordtsefeesten.nl