N3 gaat ook dit weekend dicht

0
1123

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Ter voorbereiding op de weekendafsluiting wordt vanaf donderdagavond 1 juli om 21.00 uur een deel van de N3 bij Papendrecht in één richting afgesloten, vanaf de A15 tot de Burgemeester Keijzerweg (richting Dordrecht). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16. Lokaal verkeer naar Dordrecht kan via de toerit Burgemeester Keijzerweg naar de N3.

Weekendafsluiting
Vrijdagavond 2 juli start de tweede weekendafsluiting van de N3 bij Papendrecht. Boskalis start vanaf 21.00 uur met de afsluiten van de toe-en afritten en vanaf 22.00 uur is de N3 in beide richtingen dicht, tussen de A15 en de Merwedestraat.

Fietsers
De Merwedebrug blijft open voor fietsers tijdens de weekendwerkzaamheden. Waar nodig worden er verkeerregelaars ingezet om fietsers om het werk te leiden. Vrijdagavond wordt de fietstunnel bij de Parkweg weer afgesloten tot maandagochtend. Deze wordt vernieuwd. Fietsers worden omgeleid. Tijdens de weekendafsluiting is ook het fietspad tussen de Burgemeester Keijzerweg en de A15 dicht. Deze wordt ingezet voor hulpdiensten. Fietsers worden omgeleid. Het fietspad op de Wantijbrug is weer open.

Geluidhinder
Aannemer Boskalis doet er alles aan om de hinder te beperken, maar het is niet te voorkomen dat bepaalde werkzaamheden in de omgeving hoorbaar zijn. Wanneer mogelijk werkt de aannemer ’s nachts zoveel mogelijk met lichtsignalen (i.p.v. geluid/toeteren). Deze signalen zijn belangrijk voor de veiligheid. Als lichtsignalen niet mogelijk zijn, is de aannemer genoodzaakt om toch met geluidsignalen te werken. De ervaring leert dat daarnaast vooral frezen, zagen en heien in de omgeving hoorbaar is.