Politie pakt Papendrechtse oplichter op

0
638

REGIO – In een onderzoek naar online oplichting heeft de Politie Eenheid Rotterdam in de Drechtsteden op dinsdag 29 juni onder meer een 49-jarige vrouw uit Papendrecht aangehouden. Behalve de Papendrechtse arresteerden agenten ook een 20-jarige man en een 17-jarige jongen uit Dordrecht, en een 19-jarige man uit Zwijndrecht. Vorige week werd al een 44-jarige Dordtenaar opgepakt.

De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat.

De politie kwam de verdachten op het spoor via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO). Het LMIO ontving de laatste tijd veel meldingen van gedupeerden die via verschillende online webshops of via Marktplaats.nl producten of diensten bestelden.

De minderjarige verdachte is doorgestuurd naar Halt. De andere verdachten hebben taakstraffen ontvangen, uiteenlopend van 60 tot 120 uur. Daarnaast zijn de verdachten verplicht om de afspraken die zij met de hulpverleners hebben gemaakt, alsnog na te komen. Een aantal verdachten werkt mee aan een schadebemiddeling.